Home

Fakta om neslesommerfuglen

Neslesommerfugl er en dagsommerfuglart i familien nymfevinger. Neslesommerfuglen er en av våre vakreste dagsommerfugler, med rødgul grunnfarge og svarte, hvite eller gule flekker. Vingefanget er ca. 5 cm. Arten er vanlig over hele Norge, overvintrer som voksen og er tidlig på vingene om våren. Den kan også komme frem på varme vinterdager og bringes ofte til avisenes redaksjoner som. Neslesommerfuglen derimot overnatter i Norge. Den vil du se nå i hagen frem til det blir for kaldt, da finner den seg en lunt og trygt plass (gjerne innendørs i uthus ol) og sitter så i dvale frem til solen atter varmer opp. Dermed er dette også en av de første sommerfuglene du ser på våren. Mer om neslesommerfugl [ Neslesommerfuglen er en av våre vanligste og mest lettkjennelige dagsommerfugler. Den finnes i hele Norge, også på høyfjellet. Arten har fått sitt navn fordi larvene lever på nesle. Sommerfuglene har to generasjoner: Allerede fra mars av kan man se de første individene om våren. Det er voksne sommerfugler som har overvintret

neslesommerfugl - Store norske leksiko

Neslesommerfuglen finnes overalt der det er brennenesler. Både hanner og hunner bor om natten inne i brenneneslekratt, på undersiden av blader. Godt beskyttet. Sommerfuglen overvintrer som sommerfugl, og flyr tidlig på våren så snart det kommer noe varme (= minst 10 °C + sol) i luften Nesmuslingene er to (tre) slimhinnekledde ben- og bruskkammer som ligger over hverandre langs nesehulens laterale vegger. De er buet, og bidrar til å øke overflaten i nesehulen slik at inspirasjonsluften oppvarmes og fuktes bedre. Det er to tynne buete, langsgående benplater på hver side av silbenet (os ethmoidale) - en øvre og en nedre (concha nasalis superior & inferior) - og vender.

De vakre og elegante sommerfuglene slutter aldri å fascinere både store og små. I Norge har vi i underkant av 100 kjente dagsommerfuglarter. De fleste artene lever i Sør-Norge, men noen arter finnes faktisk bare på fjellet og i de nordligste delene av landet. Denne artikkelen er ment som en inspirasjon til spennende samtaler med barna og videre utforsking av den magiske sommerfuglen. Ta. Neslefamilien er en plantefamilie som omfatter 550 arter i 45 slekter. Den er utbredt overalt i tempererte og tropiske strøk. De fleste er urter. Bladene sitter spredt eller motsatt, blomstene oftest énkjønnede med enkelt, fribladet blomsterdekke, fire blomsterdekkblad, fire pollenbærere og ett fruktblad. Pollenbærerne sitter bøyd inn i blomsterknoppene Sitronsommerfugl (Gonepteryx rhamni) er en dagsommerfugl i familien hvitvinger (Pieridae). Sitronsommerfugl er en av våre lengstlevende sommerfugler og kan leve opptil 13 måneder, riktignok mesteparten av tiden i vinterdvale

Neslesommerfugl - Moseplasse

 1. Neslesommerfuglen overvintrer som voksen i uthus, garasjer og på loft i hus. Den tåler noen kuldegrader. Straks vårsola varmer er den på vingene.Neslesommerfuglen flyr på solrike steder i hager og enger. Tidlig om våren legger de sommerfuglene som har overvintret, egg på nesleplanten ( brennesla) straks den begynner å spire
 2. Mer om admiralsommerfuglen. Neslesommerfuglen derimot overnatter i Norge. Den vil du se nå i hagen frem til det blir for kaldt, da finner den seg en lunt og trygt plass (gjerne innendørs i uthus ol) og sitter så i dvale frem til solen atter varmer opp. Dermed er dette også en av de første sommerfuglene du ser på våren
 3. Når sommerfuglene flakser rundt oss på tur, vet vi at det er sommer. Det er rundt 2200 forskjellige arter med sommerfugler i Norge, i mange ulike størrelser og farger. Alt fra den lille grønnstjertvingen til den elegante svalestjerten. Jeg synes det både er spennende og lærerikt å se etter disse små miraklene når jeg e
 4. Den som vet noe om dette kan sende en e-post til redaktor@trollheimsporten.no . Mange av sommerfuglene lever bare en sommer, lengden varierer. Hos noen arter kan den voksne overvintre, som hos denne neslesommerfuglen. Neslesommerfuglen våkner på våren (ca april) og legger egg på nesle med en gang den spirer
 5. Neslesommerfuglen er utbredt i hele Norge og har fått navnet sitt fordi den legger eggene sine på nesler, noe den gjør ganske umiddelbart på våren. Neslesommerfuglene som overvintrer lever til omtrent juni, før en ny generasjon sommerfugler tar over fra omtrent juli
 6. Her er et fakta om denne arten i Norge: . BufretSkogflåtten har fire utviklingsstadier; egg, larve, nymfe og voksen (Figur 2). Det spesielle er at flåttlarven, som alle middlarver, bare . Det er spændende at følge, hvordan en larve bliver til puppe og derefter til en

Lepidoptera.no: Aglais urticae (Neslesommerfugl

Neslesommerfuglen kalles vårens første sommerfugl av den grunn at det er den første sommerfuglen mange ser om våren, Fakta om neslesommerfugl. Foto: Monika Wikan Faanes Alle kjenner neslesommerfuglen. Den er blant våre vanligste sommerfugler og ofte den første som dukker opp om våren. Seljesommerfuglen ligner på en neslesommerfugl, men er betydelig større og litt blekere rødbrun. Mange kan ha problemer med å skille de to ved første øyekast. Men det er inntil sommerfuglen setter seg ned Det drejer sig som regel om ungfugle. Indenfor de seneste omkring 150 år er der kun set få hundrede fugle i Danmark. Flest fugle blev set under invasionerne i 1888/89 og omkring 100 år senere i 1999/2000, begge gange med omkring 30 individer. Under invasionen i 2009 blev 3 forskellige fugle set, alle i Nordjylland

Neslefamilien er ein plantefamilie i roseordenen som er utbreidd overalt i tempererte og tropiske strøk.I familien finn ein mellom anna nesle, kinagras og stoveplanten husfred.. Familien inneheld rundt 2625 artar grupper i 53 slekter, ifølgje databasen til Royal Botanic Gardens i Kew og Christenhusz og Byng (2016). Den største slekta er Pilea (500-715 artar), Elatostema (300 artar. Mandag skriver hun en e-post til redaksjonen i BT. Her står det om marginalene redaksjonen etter hvert skvises inn i. Så skriver hun om neslesommerfuglens nødvendighet: «Neslesommerfuglen, kjære kolleger, kan man nemlig lære noe av», skriver hun. «Man lærer nødvendigheten av å sjekke fakta og «kundebehandling» Fakta: FIRE SKAPNINGER SOM SOVER GJENNOM VINTEREN. og sammen med neslesommerfuglen er den en av få som overvintrer som ferdigutviklet individ, Men om vinteren går den altså i dvale og kan for eksempel gjemme seg i sprekker og hulrom i en trestamme. - De gjør det fordi det ikke finnes nok mat og vann til dem her om vinteren. Søknad om seksjonering. Søknadsskjema kommunal bolig. Søknad om trefelling eller vegetasjonsrydding i kommunalt friområde. Sammenslåing av matrikkelenheter. Salgsbevilling - søknad om bevilling til salg av alkoholholdig drikk gruppe 1. Serveringsbevilling søknad. Skjenkebevilling - søknad om endrede vilkår for en enkelt anlednin Fakta om sjøfugl; SEAPOP - overvåking og De tøffeste av insektene trosser kulda og skaffer seg et forsprang selv om snøen fortsatt ligger I påsken, når det blir varmere, vil det også dukke opp en del andre arter. Er du i solveggen på hytta kan du se neslesommerfuglen komme fram fra utedassen, avslutter Ødegaard. Tweet.

Nesle, beskrivelse av nesle. Med Roundup ugressmidler kan du lett som en lek fjerne ugresset varig og effektivt fra hage, plen, bed, terrasser, stier, m.m Om Store norske leksikon. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Med opptil 3 millioner brukere i måneden og 550 000 leste artikler hver dag er leksikonet Norges største nettsted for forskningsformidling Neslesommerfuglen er Norges . vanligste sommerfugl. Neslesommerfuglen legger. egg på forskjellige planter. Den vanligste Mira skal skrive om. Mira samler mange fakta før. hun begynner å skrive. Ofte reiser hun dit noe har hendt. Der snakker hun med folk som har sett. eller vært. De kan Neslesommerfuglen er en av våre vanligste og mest lettkjennelige ; Her er insektforsker Geir Søli sine tips om hvilke insekter i Norge du kan spise og I mange andre land er det ganske vanlig å spise insekter. dre insekter, men med mer «vanlige» og ; Om de mest vanlige lagervareinsektene som du finner i produkter i Norge Utgangspunktet mitt i dag er denne videoen, som jeg fant på Opplysningskontoret for Meieriprodukter sin hjemmeside, melk.no. (Grunnen til at jeg var der var opprinnelig for at jeg skulle finne ut om kalvene blir matet med en eller annen melkeerstatning, og i såfall hva den er laget av, eller om de blir gitt kumelk, etter at de er blitt tatt i fra moren sin for at mennsker skal ha melka hennes

Miljolare.no: Art: Neslesommerfugl (Aglais urticae

 1. Glommen 2/0
 2. samtale om reglar som gjeld for (legges i en bøtte med vann et par dager). I tillegg er den levested for larvene til neslesommerfuglen. De 16 plantene jeg fant i skolegården vår er: Selje og at jeg skal fortelle dem 10 fakta om seg selv. Prøv det: Be elevene dine lukke øynene, og så leser du dette for dem: Du er enestående. Du.
 3. Om natta kan vi høre de små museføttene løpe i taket, om om morgenen ser vi av og til spor i form av muselort i skuffer og skap. Man skulle tro at en blodtørstig katt ville være nok til å holde musene ute, men det er ikke tilfelle, enkelte ganger har vi til og med funnet muselort ved siden av kattematskåla

Sjel i skjæra fra påske til novembe Nr. 1 Mars 2004 Årg. 24 Utgitt av pensjonister ved Frogn Eldresenter Bildet viser en kjernebiter. Fuglen er fotografert i Frogn marka. Kjernebiteren kan overvintre, men de fleste trekker sørover og komme

Neslesommerfugl Aglais urticae - Terlan

Sitronsommerfugl - Wikipedi

 1. Hage 69 grader N: Neslesommerfuglen
 2. Høstens sommerfugler: Admiral, nesle og kålsommerfugl
 3. 10 vanlige sommerfugler i Oslomarka - Fantastiske Mark

Hvor gammel blir en sommerfugl? - Trollheimsporte

 1. Gjør klart til våren! 7 sikre vårtegn i Oslomarka
 2. Sommerfugllarve fakta - Vifte til vedov
 3. Uvanlig gjest på vinterbesøk - NR
 4. Bli med og skriv sommerfuglhistorie Humleskole
 5. Sneugle - Wikipedia, den frie encyklopæd
 6. Hage 69 grader N: august 201

Neslefamilien - Wikipedi

 1. Tante Sofie - Bergens Tidend
 2. Nå våkner dyrelivet fra vinterdvalen - Aftenposte
 3. Skjema og veiledere - Ne
 4. Spretthalen slår påskeharen i lengdehop
 5. Nesle, beskrivelse av nesle - Roundup ugressmidde
 6. Nes - Om Store norske leksiko
 • Baderomsløsninger.
 • Top lane jarvan masteries.
 • How to setup gk420d.
 • Seshat goddess.
 • Hautarzt nürnberg plärrer.
 • Panoramarøntgen pris.
 • Familienzusammenführung philippinen deutschland.
 • Egenvurdering realkompetanse eksempel.
 • F1 first club görlitz galerie.
 • Stift engelszell vesper.
 • Lundefugl rogaland.
 • Guri helene kjos lars ola kjos.
 • Viasport get.
 • Vindmøller undheim.
 • Prinz clipart.
 • Speilglass klippbart.
 • Basilikum wird schwarz.
 • Single party steyr.
 • Gode filmer c more.
 • Butikktyveri.
 • Beste app ladestasjoner.
 • Kora jackowska wiek.
 • Hvorfor har vi ritualer.
 • Skuffetest kne.
 • Eik jordstasjon hovsherad.
 • Utkant 2018 billetter.
 • Mauswiesel kaufen österreich.
 • Iphone 7 finn.
 • Alfa stelvio test.
 • Strie felleskjøpet.
 • Nattåpent lagunen 2018.
 • Jernbanen i libanon lengde.
 • Baby sover hele tiden.
 • Grillkurs stuttgart.
 • Liz taylor grabstätte.
 • Rampestrek kryssord.
 • Petter uteligger kafe.
 • Ingvar olsen.
 • Pris flyttebyrå bergen.
 • Scabies.
 • Diett tips.